Cagliari, Sardinië

cagliari-centrum-20-sardinie-italiecagliari-centrum-35-sardinie-italiecagliari-centrum-01-sardinie-italiecagliari-centrum-02-sardinie-italiecagliari-centrum-09-sardinie-italiecagliari-centrum-12-sardinie-italiecagliari-centrum-14-sardinie-italiecagliari-centrum-19-sardinie-italiecagliari-centrum-24-sardinie-italiecagliari-centrum-27-sardinie-italiecagliari-centrum-28-sardinie-italiecagliari-centrum-31-sardinie-italiecagliari-centrum-34-sardinie-italiecagliari-centrum-33-sardinie-italiecagliari-centrum-37-sardinie-italiecagliari-centrum-42-sardinie-italiecagliari-centrum-46-sardinie-italiecagliari-centrum-48-sardinie-italieCagliari-01-stadCagliari-02-stadCagliari-03-stad

Cagliari is de levendige hoofdstad van Sardinië en ligt met haar indrukwekkende haven in het zuiden van het eiland. De stad heeft ongeveer 160.000 inwoners maar met de buurgemeenten heeft de aglomeratie bijna 500.000 inwoners. Cagliari heeft prachtige archeologische sites, zowel in de stad als in de directe omgeving. Het bezienswaardige oude gedeelte van Cagliari, dat ‘Castello’ (kasteel) heet, ligt de top van een heuvel, met een fantastisch uitzicht over de Golf van Cagliari.

Het zuiden van Sardinië heeft een gevarieerd landschap waar Flamingo’s nestelen en waar prehistorische sites zijn zoals Su Nuraxi en Nora.

Geschiedenis

De stad Cagliari is waarschijnlijk gesticht in de VIII eeuw voor Christus door de Feniciërs. Het is altijd al de belangrijkste haven van Sardinië geweest en het centrum van de macht. Vele volkeren hebben hier geheerst zoals o.a de Carthagers, de Romeinen, de Vandalen en de Pisanen.

De historische stad van Cagliari heeft zich ontwikkeld rond de heuvel Castello. Castello (kasteel), Marina (haven) Villanova (nieuwe stad) en Stampace zijn de 4 historische wijken van de stad die al reeds 2500 jaar bestaan.

Castello

De wijk Castello is de oude stad van cagliari en de oude stadsmuren zijn hier nog grotendeels intact. Hier zijn de meeste bezienswaardigheden van Cagliari te vinden. Castello ligt op een heuvel vanuit waar je een prachtig uitzicht hebt op de baai van Cagliari.

Bezienswaardigheden Cagliari

De meeste stadsmuren zijn nog intact, en er bevinden zich twee torens uit de 11e eeuw daterend uit het tijdperk van de overheersing door Pisa. Deze torens beschermen de twee ingangen van de stad. In Castello kan men de kathedraal bezichtigen, alsmede het paleis van de provinciale overheid, dat voor 1900 het paleis van de gouverneur van het eiland was. Een andere bezienswaardigheid is het Sardijns archeologisch museum, het grootste en belangrijkste museum van het eiland wat betreft de prehistorische Nuragische beschaving van Sardinië.

Bekijk onze accommodaties in Cagliari

> Bed & Breakfast direct aan zee
> Bed & Breakfast in het centrum van Cagliari
> Meer Bed & Breakfast’s in Cagliari en omgeving
> Pensions in Cagliari